Wat is er nieuw (sinds de laatste 30 dagen)


Alhoewel op de homepage een mooie foto staat van de vernieuwde boerderij "Het Hooghiem" is mij nu ter ore gekomen dat de boerderij, gebouwd omstreeks 1970, al weer is afgebroken en plaats heeft gemaakt voor radicale nieuwbouw en is de boerderij sinds kort niet meer in bezit van de familie Peenstra. Zodra ik meer weet zal dit item aangepast worden.

Op 1 november 2016 is er brand geweest in het "Skûthûs" te Wartena, de voormalige werf van onze voorouders.

Foto's

 Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met   Laatst gewijzigd op 
1853 Groene Dijk nr.4 te Joure
1853 Groene Dijk nr.4 te Joure
Het voormalige pand aan de Groene Dijk. Dit is de woning voor, zover ik nu heb uitgevonden, waar Tjerk Johannes met zijn gezin woonde toen zij in 1853 Warga verlieten. Het pand was eigendom van de familie Vegelin van Claerbergen. Tjerk was blijkbaar aangenomen bij de familie. Zoon Johannes werd als koetsier aangenomen door de familie. Het pand stond aan het begin van de Groene Dijk, naast het Tolhuis. Op deze foto is het pand al in slechte staat. Het pand is gesloopt en er staat nu een klein appartementen complex. 
  28 sep 2023
1850 Boerderijtje Tjerk Johannes te Warga
1850 Boerderijtje Tjerk Johannes te Warga
Geboortehuis van Johannes Tjerks, Bauke, Trijntje, Minke en Bote. Het boerderijtje, nu nog steeds bestaand, aan de Gele Eker te Warga, is tot omstreeks 1850 bewoond door Tjerk Johannes en Lodewika. Het boerderijtje is na het jaar 2000 gerenoveerd en in een geel steentje (gedeeltelijk) opnieuw opgebouwd. Ook is de voorgevel toen veranderd. Hoe het geheel er nu uitziet is wel terug te vinden via google-maps. Ik ben blij dat ik er nog een foto van heb kunnen nemen toen ik nog in Warga woonde en zodoende het originele uiterlijk van het boerderijtje heb kunnen bewaren. 
  28 sep 2023

De Oude Doos

 Klikplaatje   Beschrijving   Verbonden met   Laatst gewijzigd op 
1580 De Godsdienstige zuivering van Leeuwarden
1580 De Godsdienstige zuivering van Leeuwarden
 
  30 sep 2023

Personen

 ID   Familienaam, Voorna(a)m(en)   Geboren / Gedoopt   Plaats   Laatst gewijzigd op 
I4278 
Bonthuis, Wibe Harmens 
ged. 23 mrt 1769  Joure  22 sep 2023