Doeke Hooghiemstra
 • Aantekeningen 
  Tenminste nog één levende persoon is verbonden aan deze aantekening - detailgegevens worden niet weergegeven.
  Persoon-ID I245  Het Hooghiem

  Vader Jan Stefanus Hooghiemstra,   geb. 02 jan 1895, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 11 jan 1971, Sneek Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 76 jaar) 
  Moeder Tetje Brouwer,   geb. 17 jul 1894, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 04 jan 1983, Sneek Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 88 jaar) 
  Kerkelijk huwelijk 17 mei 1920 
  Huwelijk 14 mei 1920 
  Fotos woonomgeving familieleden
  1948 De Hobbe van Baerdtstraat
  1948 De Hobbe van Baerdtstraat
  De beginjaren van de Hobbe van Baerdtstraat. Eerst was het voor de woningen aan de rechter kant nog De Simonsteeg en links van het hek de Bûtsingel. Nadat het stratenplan zijn voltooiïng naderde op de tuinen van Taconis werd de naam veranderd in Hobbe van Baerdtstraat. Het eerste huis rechts van het hek werd in 1932 gebouwd door Bruno en Wietske Hooghiemstra, links aan de Bûtsingel woonde het gezin van Johannes Hooghiemstra. In deze tijd verkocht Wietske een stuk aan de zijkant van haar erf waar de 2/1 kap gebouwd werd. De eerste bewoners daar waren Pier Nijholt en Vellinga. Nog later, in 1963, toen de Hobbe van Baerdtstraat al helemaal doorgetrokken was tot aan de dr. Wumkesstraat, kwam op het streekje bij Johannes Hooghiemstra ook Jan Stefanus Hooghiemstra nog wonen
  1955 IJspret op de Vlakten
  1955 IJspret op de Vlakten
  Indien je geen lid was van de IJsvereniging in Joure dan ging je in de winter hierheen te schaatsen. Halverwege de foto, tegenover de schiphokken, het boerderijtje waar Lodewijk boerde en later Henny Hogeterp alvorens hij omstreeks 1956 naar Canada vertrok.
  Gezins-ID F48  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Elisabeth Johanna de Keijzer,   geb. 08 jan 1933, Halsteren Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 11 mei 2016, Lepelstraat Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 82 jaar) 
  Kinderen 
  +1. Johannes Cornelis Maria Hooghiemstra
  +2. Johanna Thecla Theodora Maria Hooghiemstra
  +3. Cornelis Petrus Johannes Maria Hooghiemstra
  Foto's
  2015 Opa en oma met de kleinkinderen
  Een vrolijke boel in Lepelstraat:
  Staand van links naar rechts:
  Niels, Ellen, Johan, Dirk en Doeke
  Zittend (de een wat gemakkelijker dan de ander) van links naar rechts:
  Oma Betsy, opa Doeke, Vera, Maaike en Bart
  Laatst gewijzigd op 26 mrt 2015 
  Gezins-ID F264  Gezinsblad  |  Familiekaart