Meinze Hooghiemstra

Meinze Hooghiemstra

Mannelijk 1926 - 2001  (75 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam Meinze Hooghiemstra 
  Geboorte 14 feb 1926  Westermeer Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Mannelijk 
  Beroep boereknecht 
  Beroep directeur bank 
  Beroep kassier 
  Overlijden 18 aug 2001  Sneek Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Begraven 22 aug 2001  Joure op de R.K. Begraafplaats Aldaar Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Aantekeningen 
  • Na de lagere school werkte Meinze bij "omke" Johannes en de gebrs. Altenburg in Broek-Zuid bij Joure als boerenknecht. Hij volgde in die periode de landbouwcursus in Sint Nicolaasga.
   Op 7 november 1946 moet hij in militaire dienst bij het bataljon Jagers in Ede. Van 30 mei 1947 tot maart 1949 diende Meinze in Nederlands-Indië bij de ondersteuningscompagnie die zorgde voor het vervoer van mortieren. Tijdens een tocht werd hij beschoten waarbij hij een kogel door zijn hoofd ging. Hij verloor daarbij zijn rechteroog, maar bracht het er "op wonderbaarlijke wijze" levend vanaf. Op maandag 14 september 1998 werd Meinze alsnog onderscheiden door burgemeester Kuiper van de gemeente Skarsterlân met het draaginsigne voor gewonden. Na de diensttijd volgde hij de Rijkslandbouwwinterschool in Sneek.
   Op 1 december 1954 werd hij kassier van de Boerenleenbank. Na zijn huwelijk woonden zij op de Harddraversweg (nr. 1) te Joure. Later werd hij directeur van de Rabobank te Joure. Ter gelegenheid van zijn afscheid i.v.m. de VUT-regeling is door de Rabobank "Sneek-Joure" aan Meinze op 27 maart 1987 een receptie aangeboden. Deze receptie werd gehouden in Bowlingcentrum 't Haske te Joure.
  Persoon-ID I242  Het Hooghiem
  Laatst gewijzigd op 5 okt 2023 

  Vader Jan Stefanus Hooghiemstra,   geb. 02 jan 1895, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 11 jan 1971, Sneek Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 76 jaar) 
  Moeder Tetje Brouwer,   geb. 17 jul 1894, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 04 jan 1983, Sneek Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 88 jaar) 
  Kerkelijk huwelijk 17 mei 1920 
  Huwelijk 14 mei 1920 
  Fotos woonomgeving familieleden
  1948 De Hobbe van Baerdtstraat
  1948 De Hobbe van Baerdtstraat
  De beginjaren van de Hobbe van Baerdtstraat. Eerst was het voor de woningen aan de rechter kant nog De Simonsteeg en links van het hek de Bûtsingel. Nadat het stratenplan zijn voltooiïng naderde op de tuinen van Taconis werd de naam veranderd in Hobbe van Baerdtstraat. Het eerste huis rechts van het hek werd in 1932 gebouwd door Bruno en Wietske Hooghiemstra, links aan de Bûtsingel woonde het gezin van Johannes Hooghiemstra. In deze tijd verkocht Wietske een stuk aan de zijkant van haar erf waar de 2/1 kap gebouwd werd. De eerste bewoners daar waren Pier Nijholt en Vellinga. Nog later, in 1963, toen de Hobbe van Baerdtstraat al helemaal doorgetrokken was tot aan de dr. Wumkesstraat, kwam op het streekje bij Johannes Hooghiemstra ook Jan Stefanus Hooghiemstra nog wonen
  1955 IJspret op de Vlakten
  1955 IJspret op de Vlakten
  Indien je geen lid was van de IJsvereniging in Joure dan ging je in de winter hierheen te schaatsen. Halverwege de foto, tegenover de schiphokken, het boerderijtje waar Lodewijk boerde en later Henny Hogeterp alvorens hij omstreeks 1956 naar Canada vertrok.
  Gezins-ID F48  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Wilhelmina Johanna Huitema 
  Kinderen 
  +1. Afra Johanna Maria Hooghiemstra
  +2. Dorothea Wilhelmina Jeanette Hooghiemstra
   3. Johannes Theodorus Franciscus Hooghiemstra
  Laatst gewijzigd op 28 feb 2015 
  Gezins-ID F263  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboorte - 14 feb 1926 - Westermeer Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverlijden - 18 aug 2001 - Sneek Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsBegraven - 22 aug 2001 - Joure op de R.K. Begraafplaats Aldaar Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Documenten
  1987 Aankondiging afscheid Meinze Hooghiemstra
  1987 Aankondiging afscheid Meinze Hooghiemstra
  Ter gelegenheid van het afscheid van Meinze Hooghiemstra bij de Rabobank werd hem een receptie aangeboden.