Ydjen Bokkes

Ydjen Bokkes

Vrouwelijk 1782 - 1845  (~ 62 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam Ydjen Bokkes 
  Doop 11 nov 1782  Warga/Wartena Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Beroep In de overlijdensakte wordt Ydjen genoemd als Ytzen en dat ze van beroep "Kolonist" was. 
  Doopgetuige Marike Abes 
  Overlijden 06 mrt 1845  Veenhuizen Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Aantekeningen 
  • Op 28 september 1835 is door het gemeentebestuur van Leeuwarden onder punt 15-2 als volgt besloten: Naar het bedelaarsgesticht te Ommerschans, op daartoe gedane aangifte, op te zenden de persoon van Ytjen Bokkes, hier ter Stede onderstandsdomentie etc.


   Op 11 maart 1837 wordt onder de gemeenteraadsbesluiten van Leeuwarden onder punt 7 (zie bijlage ) het volgende vermeldt:

   Is gelezen eene beschikking van den Heer Staatsraad Gouverneur dezer Provincie van den 9e dezer No 89/2144 geleidende, tin? fine? van berigt, centideraten en advies, een adres van Ytje Bokkes, aan Zijne Exc. den Minister van Binnenlandsche Zaken ingediend ter bekoming van haar ontslag uit het bedelaarsgesticht te Ommerschans, op grond dat zij zich vleit om met den aanstaanden Zomer werk te zullen kunnen bekomen en in hare behoeften daardoor te zullen kunnen voorzien.
   Waarvoor beraadslaagd zijnde is besloten:
   Onder terugzending van het bedoelde adres en vermelding van het een en ander ter zake dienende, ten aanzien van het daarbij gedane verzoek den Heer Staatsraad Gouverneur dezer Provincie gunstig te adviseren.


   Op 29 augustus 1845 is op het gemeentehuis te Leeuwarden een extract ontvangen uit het sterfregister der Gemeente Norg, provincie Drenthe, waaruit geblijkt dat Ytze! Bokkes, geboren te Wartena, oud twee en zestig jaren, van beroep kolonist, laatstelijk woonachtig te Leeuwarden, ongehuwd, dochter van Bokke Bokkes en van Antje Baukes, beide overleden, in het jaar eenduizend achthonderd vijf en veertig op den zesden dag der maand Maart des voormiddags te elf ure te Veenhuizen, Gemeente Norg is overleden etc.
  Persoon-ID I18  Het Hooghiem
  Laatst gewijzigd op 27 jul 2020 

  Vader Bokke Abes,   ged. ca. 1722   ovl. 11 jun 1799, Wartena Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd ~ 77 jaar) 
  Moeder Antie Baukes Wartena,   geb. 01 okt 1747, Wartena Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 28 jun 1835, Leeuwarden Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 87 jaar) 
  Huwelijk 02 nov 1766  Wartena, ? Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Getuige(n) bij huwelijk Albert Baukes en Hermina Aleida Splinter 
  Kerkelijk huwelijk 4 nov 1766 
  Aantekeningen 
  • Bokke Abes was regelmatig getuige bij huwelijken. Op 12 januari 1764 was hij, samen met Boukjen (= Baetje?) Ages, getuige bij het huwelijk van Boote Abes en Maryke Hessels. Op 13 januari 1765 is Bokke Abes samen met Feikjen Boukes (=Baukes, een zuster van zijn latere vrouw Antje) getuige bij het huwelijk van Andres Reiners en Trintje Ydes. Op 20 oktober van datzelfde jaar is Bokke getuige, en dan samen met zijn latere vrouw Antje Baukes, bij het huwelijk van Feikjen Boukes met Jan Renses.
  Gezins-ID F2  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsDoop - 11 nov 1782 - Warga/Wartena Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverlijden - 06 mrt 1845 - Veenhuizen Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • De Oude Doos
  1859 Het schijnt alsof gij voor de koloniën zijt geboren
  1859 Het schijnt alsof gij voor de koloniën zijt geboren
  Een verhaal over de strafkolonie "Ommerschans".