Johanna Hooghiemstra

Johanna Hooghiemstra

Vrouwelijk 1889 - 1966  (76 jaar)

Persoonlijke informatie    |    Media    |    Gebeurteniskaart    |    Alles

 • Naam Johanna Hooghiemstra 
  Geboorte 27 aug 1889  Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Doop (CHR) 31 aug 1889  Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Ook genoemd Hannie 
  Overlijden 12 aug 1966  Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  • (ongehuwd)
  Begraven 16 aug 1966  Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Aantekeningen 
  • Johanna woonde in Joure, samen met broer Johannes, eerst in de Houtmolensteeg, later aan de Geert Knolwegnr. 53. Op 2 december 1959 liet zij zich in het Theresiahuis te Joure inschrijven.
  Persoon-ID I131  Het Hooghiem

  Vader Tjerk Hooghiemstra,   geb. 12 jul 1854, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 31 jan 1926, Leeuwarden Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 71 jaar) 
  Moeder Hermina Johannes Kleinberend,   geb. 24 nov 1854, Tjalleberd Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatieovl. 08 jul 1935, Joure Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie (Leeftijd 80 jaar) 
  Huwelijk 1 jun 1879  Haskerland Vindt alle personen met gebeurtenissen op deze locatie 
  Kerkelijk huwelijk 1 jul 1879 
  Fotos woonomgeving familieleden
  1928 De Enkele Regel te Joure
  1928 De Enkele Regel te Joure
  Bekend terrein voor o.a. de bewoners uit de Houtmolensteeg die zich hier vlakbij bevond. Later was dit Hotel Bijkersma en Hotel Minnesma
  Gezins-ID F23  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGeboorte - 27 aug 1889 - Joure Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsDoop (CHR) - 31 aug 1889 - Joure Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverlijden - 12 aug 1966 - Joure Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsBegraven - 16 aug 1966 - Joure Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld

 • Foto's
  1910 Johanna en Jan in de Midstraat
  1910 Johanna en Jan in de Midstraat
  Johanna en Johannes omstreeks 1910 met de boerenkar en melkbussen onderweg in de Midstraat. Achterop zitten broertjes Jan Stefanus en Lodewijk. Johanna en Johannes zorgden daarnaast ook nog na de dood van Johannes Tjerks voor tante Pierkje die in de Kakelsteeg woonde.

  Anekdote troch Jan Bouwhuis, pakesizzer fan Tjerk Hooghiemstra.

  Maaie 1928 hie de Jouwer in rooms tsjerkhôf krige efter de tsjerke en dat wie prachtich want der wiene doe noch net in soad roomske tsjerkhoven yn Fryslân.
  Pake Tsjerk wie al yn jannewaris 1926 ferstoarn en dy lei dus al in pear jier begrûven yn Westermar.
  Dat wie de famylje altyd al min nei ’t sin west en yn de nacht fan 12- op 13 juny ha se him wer opgroeven en mei hynder en wein nei it nije tsjerkhôf brocht en op nij begroeven. No écht, yn de wijde grûn fan it roomske tsjerkhôf. Bûten de deagravers om, wie omke Jehannes de iennige dy’t dit meimeitsje mocht.
  1928 De boerderij in de Houtmolensteeg
  1928 De boerderij in de Houtmolensteeg
  Tot 1924 boerde Tjerk op een oud "boerespultsje" op deze plek. Hij liet het afbreken en liet een nieuwe boerderij bouwen. Na het overlijden van Tjerk in 1926 werd het bedrijf voortgezet door zijn ongehuwde zoon Johannes. Zijn moeder en ongehuwde zuster Johanna bleven bij hem wonen. Op de foto van links naar rechts:
  moeder Hermina Hooghiemstra-Kleinberend, Johanna en Johannes. De boerderij is omstreeks het jaar 2000 ten prooi gevallen aan de sloop ten behoeve van de herinrichting van het gebied ten noorden van de Midstraat in Joure. Na de sloop is er op de plek van de boerderij een parkeerterrein gemaakt. Aan de oostkant van het parkeerterrein staat nu de Lidl. De boerderij stond in de zuidwesthoek van dit parkeerterrein, bij de steeg die naar de Midstraat toe gaat.
  1905 Johanna Hooghiemstra
  1905 Johanna Hooghiemstra
  Waarschijnlijk Johanna (Hannie) omstreeks 1905. Tussen de spullen van Piet Postma werd dit fotootje gevonden. Naast het fotootje stond geschreven "Hannie Hooghiemstra". Binnen de familie Postma was bekend dat Johanna connecties had met de familie Postma