Jetske Johannes Hooghiemstra

Vrouwelijk 1813 - 1818  (~ 4 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Gebeurteniskaart    |    Alles    |    PDF

 • Naam Jetske Johannes Hooghiemstra 
  Gedoopt 19 sep 1813  Warga/Wartena Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Overleden 23 jun 1818  Warga Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Persoon-ID I83  Het Hooghiem

  Vader Johannes Botes (HOOGHIEMSTRA),   ged. 10 sep 1771, Warga/Wartena Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 07 dec 1828, Wartena Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 57 jaar) 
  Moeder Elisabeth Sybrens (Zwart),   ged. 12 jul 1786, Warga/Wartena Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 18 mei 1859, Wartena, in'e lytse Mar Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd ~ 72 jaar) 
  Getrouwd 24 okt 1812  Roordahuizum Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Documenten
  1836b Situatie pachtland Johannes Botes en eigendommen van zijn schoonvader Tjerk Hanzes van der Meer
  1836b Situatie pachtland Johannes Botes en eigendommen van zijn schoonvader Tjerk Hanzes van der Meer
  Een afdrukje van een oude kaart van Eekhoff omstreeks 1840. In het rood het pachtland van Johannes Botes Hooghiemstra. Het land van Tjerk Hanzes van der Meer is blauw ingekleurd. Eekhoff vermeldde destijds al de naam en plek van "Het Hooghiem" en de plek waar de schuilkerk stond. De RK schuilkerk stond naast en tegen de boerderij van Tjerk Hanzes van der Meer aan. Mooi is om te zien dat Eekhoff ook op details lette. Bij de poldersloot om de Jornahuisterpolder heeft Eekhoff 2 "Zetten" aangegeven. Een "zet" was een houten draaiplank over de sloot heen zodat voetgangers door de weilanden heen van het ene dorp Wartena naar het andere dorp Warga konden komen. Op een andere kaart van Eekhoff is bij "Het Hooghiem" een "Overzet" aangegeven. Dat was een plek waar men met een bootje naar de overkant kon worden gebracht. Alleen al op dit kaartje zijn een tiental molens terug te vinden. Johannes Botes werd op vrij jonge leeftijd boer en zal dus weinig ervaring hebben gehad. Waarschijnlijk heeft hij veel van zijn buurman en schoonvader kunnen leren.
  Gezins-ID F13  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Gebeurteniskaart
  Link naar Google MapsGedoopt - 19 sep 1813 - Warga/Wartena Link naar Google Earth
  Link naar Google MapsOverleden - 23 jun 1818 - Warga Link naar Google Earth
   = Link naar Google Earth 
  Pin Legenda  : Adres       : Locatie       : Stad/Dorp       : Gemeente/Graafschap       : Staat/Provincie       : Land       : Nog niet ingesteld